www.centar-zdravlja.net - portal za zdravlje i ljepotu
ČOKOLADA ODRŽAVA VITKU LINIJU?

Čokolada održava vitku liniju?

Ocjena:
28.03.2012.

 

Ljudi koji redovito konzumiraju čokoladu lakše održavaju vitku liniju, tvrde znanstvenici.

Znanstvenici sa Sveučilišta California u San Diegu su proveli istraživanje na gotovo 1000 ljudi. Znanstvenici su pratili njihove prehrambene navike, unos kalorija i indeks tjelesne mase (BMI).

Utvrdili su da su oni, koji su jeli čokoladu nekoliko puta tjedno, mršaviji od onih koji su je jeli rijetko.

Iako je čokolada bogata kalorijama, ona sadrži sastojke koji pomažu kod mršavljenja, pokazalo je istraživanje objavljeno u časopisu Archives of Internal Medicine.

"Naše otkriće pokazuje da količina kalorija  koju unesemo nije toliko važna koliko je važan sami sastav kalorija", izjavila je voditeljica istraživanja dr. Beatrice Golomb.

Prethodna istraživanja su pokazala da čokolada može biti dobra za srce te da čokolada za doručak također pomaže kod održavanja vitke linije, ali i mršavljenja.

Znanstvenici ističu da je važna i vrsta čokolade koju konzumiramo. Najzdravija je tamna čokolada jer sadrži spojeve poznatima pod nazivom katehini. Oni pomažu kod povećanja mišićne mase i smanjenja težine, što se dokazalo jednim istraživanjem provedenim na laboratorijskim miševima.

Naravno da nema ništa loše u povremenom uživanju u čokoladi, ali znanstvenici upozoravaju da prevelika količina može biti štetna jer čokolada ipak sadrži mnogo šećera i masti.

CentarZdravlja.net

centar-zdravlja.net centar-zdravlja.net facebook centar-zdravlja.net twitter centar-zdravlja.net rss
VEZANE ZANIMLJIVOSTI
IZDVAJAMO
  • Što utječe na vašu odluku o kupnji proizvoda za njegu kose?