|
|
|||
|
|||
|
Poštovana,
trebao bih ići na snimanje kralježnice i ne smijem jesti voće i povrće koje sadrži celulozu. Budući da nakon sat vremena surfanja po netu nisam uspio naći informacije, molim Vas da mi napišete koje se voće i povrće ne smije jesti. |
|
|
||||
|
||||
|
Poštovani,
ove namirnice sadržavaju najviše celuloze :šparoge,prokulica,brokula,kupus,mrkva,cvjetača,ze lena salata,špinat,tikvica,rajčica,bundeva,grah,krumpir ,zob,riža integralna i polirana bijela,žitne pahuljice i integralni kruhovi.Dok od voće najviše imaju jabuka,breskva,kruška i mandarina.Ono što je bitno imati na umu jest da su vlakna sastavni dio svih biljaka tako da ih nećete moći 100% izbjeći ali nadam se da će Vam ovaj popis sa najvišim udjelima celuloze pomoći kako biste se što bolje pripremili za pretragu. Srdačan pozdrav,
|
|||
|
|||
|
Poštovani,
Budući da i ja uskoro idem na sličnu pretragu dobila sam uputu da pokušam u potpunosti izbaciti voće i povrće iz prehrane 2 do 3 dana prije rentgenske pretrage. Objašnjeno mi je da celuloza iz voća i povrća veže na sebe plinove i da zbog njih mogu nastati sjene na snimci koja može dovesti do krivo pročitane snimke, pa tako i do krive dijagnoze. Zato ću 3 dana prije pretrage jesti samo roštilj
|
![]() |
| Alati teme | |
| Način prikaza | |
|
|