|
|
|||
|
|||
|
Komlikovano je, ali cu pokusati
naci prave riječi da objasnim. Prije otprilike pola godine počela sam se intenzivno družiti s jednim likom kojeg sam iz vidjenja znala nekoliko godina. U tom periodu on je raskinuo s curom s kojom je bio u vezi 6 godina, zapravo ona je njega ostavila. Mi smo se počeli svakodnevno dopisivati i izlaziti, ali prijateljski. Medjutim, ubrzo se tu počelo osjećati nešto više. Jednu noć je otišao kod bivše djevojke, prije otprilike pola godine, s ciljem da pokušaju da se pomire, medjutim u toku te noci je došao kod mene i rekao da nije mogao, jer je osjecao da treba da se vidi samnom. I tada smo kao započeli nešto više, ali to je trajalo nekoliko dana, jer on nije bio spreman. Medjutim, od tada se samo još češće vidjamo. Ta bivša djevojka je zvala i mene da me pita da li smo u vezi i da li smo imali sexualne odnose. Bolesno! Prije tri mjeseca mi je priznao da je zaljubljen u mene, a ubrzo i da me voli. Pričamo čak i zajedničkoj djeci i imenima za djecu, imamo neku platonsku ljubav, ali ništa konkretno. Nedavno je problijedio kad smo mu sreli bivšu i nije progovorio dva sata! Po njegovoj priči ta bivša zeli da ima svog cuku, kad god joj zatreba sto i sada pokusava. Da napomenem da je ona njemu prva djevojka s kojom je spavao, a sad je na pocetku tridesetih. Kad god spomenem vezu izbjegava tu temu. Ne znam da li ima strah od bivse jer mu je bila prva i drzala ga kao na lancu 6 godina ili je nesto drugo? Stalo mi je do njega... Pomagajte! |
|
|
|||
|
|||
|
Mislim da ni on ni ona nisu rjesili situaciju medu sobom, najvise brine njegova reakcija nakon susreta s njom.Tesko je nekome govoriti sta da radi, ja samo znam da ja tako ne bi mogla jer bi vjecno sumnjala da je jos voli.Za tvoje dobro stavi ga na kusnju, skupi srce i daj mu priliku da slobdno odseta od tebe ako mu je stalo borit ce se da ne prekine a ako ne bolje da sad to pukne nego poslije kada se jos vise vezes za njega. Ti odluci sta ces ovo ti je samo moje misljenje.Sve najbolje, javi kako ide dalje....
|
|
|
|||
|
|||
|
Citiraj:
Ta bivsa je imala drugoga, vec treci dan nakon prekida i nekoliko njih poslije. Da je meni samo naučiti da ne mislim o tome i da malo ohladim.. Hvala ti... |
|
|
|||
|
|||
|
Shvatila sam da ti je jaaaako stalo do njega, ali sebe moras podignuti na nivo koji ce on cijeniti. Kad shvati da neces polovicnog njega oduciti ce jako brzo sto zeli od veze s tobom.Zao mi je da ti vrijeme odmice i da se grizes, a i sama si svjesna da u ovakvoj vezi ne mozes opusteno i istinski uzivati da si njemu jutro, dan, noc da te gleda kao princezu, da uire od zelje da te sta prije vidi, da zei stalno stalno biti pored tebe.....ne dozvoli mu da ti sebe daje polovicno.To za tebe nikako nije dobro....pozdrav
|
|
|
|||
|
|||
|
Citiraj:
|
|
|
|||
|
|||
|
Nadam se da me nisi shvatila krivo.....najbolja namjera od mene.....
|
|
|
||||
|
||||
|
Evidentno je da on još nije rasčistio do kraja sa svojom bivšom. Kako si i sama rekla, ona je njega ostavila što može značiti da je on i dalje zaljubljen u nju.
Bojim se da će joj se vratiti čim mu da znak da je "spremna". Znam da je teško donijeti odluku, ali moraš zauzeti čvrsti stav da ne bi kasnije ispaštala... |
|
|
|||
|
|||
|
Citiraj:
|
|
|
||||
|