|
|
|||
|
|||
|
Poštovana. Imam 21 god,visoka 158 i imam samo 40 kg. Oduvijek sam bila tako mala i sitna. Htjela bi se udebljati,koliko bi kg trebala imati s obzirom na visinu? I kako to mogu postići? Postoje li nekakvi preparati za debljanje? I zanima me s obzirom na moju kilažu,smijem li zatrudniti?
|
|
|
||||
|
||||
|
Tebi treba barem 7 kila više da budeš na donjoj granici normalne tjelesne mase.
Imaš tu članak kako se zdravo udebljati. Nadam se da pomaže... |
|
|
||||
|
||||
|
Poštovana,
za početak svakako pročitajte navedeni članak i pokušajte prakticirati sve što se tamo navodi, kako bi se debljanje bilo zdravo. Cilj treba ostvarivati lagano i uz puno truda. Što se dodataka tiče, postoje dodaci koji potiču apetit, ili osiguravaju veliki energetski unos. Kod je debljanja je također bitno vidjeti zašto se netko ne može udebljati: jede, ali se ne deblja, ne jede, jer ne osjeća glad, osjeća glad, ali ne stigne jesti? Važno je kao i kod mršavljenja i bilo kojeg oblika prehrane uvesti pravilan režim koji daje lagane i sigurne rezultate. Što se trudnoće tiče taj dio bi trebali proučiti sa svojim ginekologom jer je on bolje upućen u taj segment. Činjenica je da ekstremna mršavost, može ali i ne mora imati utjecaj na trudnoću. Kako Vam je BMI 16, svakako bi bilo dobro dovesti ga u razinu normalno, odnosno iznad 47 kilograma, dok bi idealna kilaža(iako ju treba uzimati sa rezervom jer ovisi od osobe do osobe) bila 50, 5 kilograma. Lijep pozdrav.
|
|||
|
|||
|
Poštovana, imam isti problem kao i ova djevojka. Imam 21.godinu, 167cm sam visoka i trenutno imam 50 kila. Inače dobro jedem ali se ne debljam. Kilaža mi često varira od 50 do 55kila, no za vrijeme ispita na fakultetu naglo i naočigled gubim kilažu. Stalno sam pod stresom i u pokretu, slabo spavam. Trudim se jesti što više ali hrana mi više nema nikakvog okusa, zadnjih par dana jedem samo što moram. Apetita nemam uopće i sve manje osjećam glad. Prije par dana radila sam nalaze i krvna slika je odlična. Neznam kako si pomoći a najviše me plaši to što me nikakva hrana ne privlači i što nakon dva - tri zalogaja već osjećam sitost. Unaprijed hvala!
Posljednje uređivanje od yellena5 : 10.06.2012 at 20:20 |
|
|
||||
|
||||
|
Poštovana,
prije svega, bilo bi dobro da se držite smjernica kao što je navedeno u već spomenutom članku. No kako bi poboljšali apetiti možda bi bilo dobro da u ljekarni uzmete neki prirodan dodatak prehrani koji bi poticao apetit. Kada se dogodi samo trenutna faza gubitka apetita uzrokovana stresom ili nekim drugim faktorom to i nije neki problem, sve dok je stanje kratkotrajno, no ako ono potraje stvarno može biti opasno za zdravlje. Ako se situacija ne promjeni i vidite da nema poboljšanja bilo bi dobro da sa svojim liječnikom opće prakse porazgovarate o tom problemu. Lijep pozdrav.
|
||||
|
||||
|
Veliki dio osoba pati od toga da smršavi, ali eto ima i osoba koje se žele udebljati, ja pripadam onima u prvoj skupini, mada nisam debela uvijek je problem skinuti baš tih tri kilograma!
| Način prikaza | |
|
|