Najnovije
Staro 25.05.2012, 14:49
mala19 mala19 je odsutan
Junior Member

Datum pristupanja: 06.10.2010
Početno Premrsava

Poštovana. Imam 21 god,visoka 158 i imam samo 40 kg. Oduvijek sam bila tako mala i sitna. Htjela bi se udebljati,koliko bi kg trebala imati s obzirom na visinu? I kako to mogu postići? Postoje li nekakvi preparati za debljanje? I zanima me s obzirom na moju kilažu,smijem li zatrudniti?
Odgovori s citatom
Staro 25.05.2012, 17:09
p4p3r avatar
p4p3r p4p3r je odsutan
Senior Member

Datum pristupanja: 24.10.2009
Početno

Tebi treba barem 7 kila više da budeš na donjoj granici normalne tjelesne mase.

Imaš tu članak kako se zdravo udebljati.

Nadam se da pomaže...
Odgovori s citatom
Staro 09.06.2012, 09:36
Aleksandra Žigić avatar
Aleksandra Žigić Aleksandra Žigić je odsutan
Member

Datum pristupanja: 18.02.2010
Početno

Poštovana,

za početak svakako pročitajte navedeni članak i pokušajte prakticirati sve što se tamo navodi, kako bi se debljanje bilo zdravo. Cilj treba ostvarivati lagano i uz puno truda.

Što se dodataka tiče, postoje dodaci koji potiču apetit, ili osiguravaju veliki energetski unos. Kod je debljanja je također bitno vidjeti zašto se netko ne može udebljati: jede, ali se ne deblja, ne jede, jer ne osjeća glad, osjeća glad, ali ne stigne jesti? Važno je kao i kod mršavljenja i bilo kojeg oblika prehrane uvesti pravilan režim koji daje lagane i sigurne rezultate. Što se trudnoće tiče taj dio bi trebali proučiti sa svojim ginekologom jer je on bolje upućen u taj segment. Činjenica je da ekstremna mršavost, može ali i ne mora imati utjecaj na trudnoću.

Kako Vam je BMI 16, svakako bi bilo dobro dovesti ga u razinu normalno, odnosno iznad 47 kilograma, dok bi idealna kilaža(iako ju treba uzimati sa rezervom jer ovisi od osobe do osobe) bila 50, 5 kilograma.

Lijep pozdrav.
tel.: 01 45 72 128
www.naturhouse.hr
Odgovori s citatom
Staro 10.06.2012, 20:39
yellena5 yellena5 je odsutan
Junior Member

Datum pristupanja: 10.06.2012
Početno

Poštovana, imam isti problem kao i ova djevojka. Imam 21.godinu, 167cm sam visoka i trenutno imam 50 kila. Inače dobro jedem ali se ne debljam. Kilaža mi često varira od 50 do 55kila, no za vrijeme ispita na fakultetu naglo i naočigled gubim kilažu. Stalno sam pod stresom i u pokretu, slabo spavam. Trudim se jesti što više ali hrana mi više nema nikakvog okusa, zadnjih par dana jedem samo što moram. Apetita nemam uopće i sve manje osjećam glad. Prije par dana radila sam nalaze i krvna slika je odlična. Neznam kako si pomoći a najviše me plaši to što me nikakva hrana ne privlači i što nakon dva - tri zalogaja već osjećam sitost. Unaprijed hvala!

Posljednje uređivanje od yellena5 : 10.06.2012 at 20:20
Odgovori s citatom
Staro 11.06.2012, 12:20
Aleksandra Žigić avatar
Aleksandra Žigić Aleksandra Žigić je odsutan
Member

Datum pristupanja: 18.02.2010
Početno

Poštovana,

prije svega, bilo bi dobro da se držite smjernica kao što je navedeno u već spomenutom članku. No kako bi poboljšali apetiti možda bi bilo dobro da u ljekarni uzmete neki prirodan dodatak prehrani koji bi poticao apetit. Kada se dogodi samo trenutna faza gubitka apetita uzrokovana stresom ili nekim drugim faktorom to i nije neki problem, sve dok je stanje kratkotrajno, no ako ono potraje stvarno može biti opasno za zdravlje. Ako se situacija ne promjeni i vidite da nema poboljšanja bilo bi dobro da sa svojim liječnikom opće prakse porazgovarate o tom problemu.

Lijep pozdrav.
tel.: 01 45 72 128
www.naturhouse.hr
Odgovori s citatom
Staro 06.10.2012, 21:12
tamarinda avatar
tamarinda tamarinda je odsutan
Junior Member

Datum pristupanja: 06.10.2012
Početno

Veliki dio osoba pati od toga da smršavi, ali eto ima i osoba koje se žele udebljati, ja pripadam onima u prvoj skupini, mada nisam debela uvijek je problem skinuti baš tih tri kilograma!

Alati teme
Način prikaza

Pravila pisanja poruke
Ne možeš otvoriti novu temu
Ne možeš ostaviti odgovor
Ne možeš stavljati dodatke
Ne možeš uređivati svoje postove

BB code je uključeno
Smajlići su uključeno
[IMG] kod je uključeno
HTML kod je Isključeno

Idi na forum

Sva vremena su GMT +1. Vrijeme je 07:11.