|
|
|||
|
|||
|
Imam 19 god,prvu menstruaciju sam dobila u 13-oj god u pocetku su mi bile ne redovne menstruacije i veom ceste pa sam po preporuci ginekologa koristila tablete msm da se zovu dabroston nisam sigurna zab sam bilo je davno.Ond su mi od 14 god bile redovne i normalne po 4- 5 dana, ali sam prije 6 mjeseci imala prvi spolni odnos sa deckom s koim sam vec2 godine, koristili smo zastitu kondome i od tad sam imala redovne menstruacije svako 28 dana ali na pocetku prva 1-2 dan veoma malo ond 3-4 sa normanim krvarenjem,al zadnja 3 mjeseca sa veoma malo krvarenja i traju duze 8-10 dana,a zadnji put sam dobila 23.04 i bilo normalno krvarenje 5 dana ali sve od 28.04 do 3.05 na dnevnom ulosku sam primjecivala sasvim malu mrlju krvi i ond od 4.05 imam normalnu al traje i danas dan tj vec 9 dana. Jeli normalno da se poslije prvog spolnog odnosa mjesecnica mijenja i bude ne redovna neko vrijeme il se radi o necem ozbiljnijem ?
|
|
|
||||
|
||||
|
Poštovana, mjesečnica se ne bi trebala poremetiti nakon spolnog odnosa, pa predlažem da odete kod ginekologa da se vidi o čemu se radi, pozdrav
|
|||
|
|||
|
Hvala vam na savjetu,poslusala sam ga..,imam prijateljicu koja je prije 3 mjeseca takodje imala 1. spolni odnos moih je godina,i od tad nema redovnu mjesečnicu ima normalna krvarenja ali joj ciklus traje po 15 dana i ponekad ima izmedju veoma slaba krvarenja veoma mala mrlja,da li se mogla povrijediti prilikom spolnog odnosa ili da li bi to mogao biti smo poremećaj hormona
|
|
|
|||
|
|||
|
Poštovani,
Po prestanku uzimanja kontracepcijskih pilula počela mi je izostajati menstruacija (prvo 2 mjeseca, pa 3 i potom 4 mjeseca nisam dobila) Ultrazvukom se utvrdilo kako imam policistične jajnike (inače drugih simptoma poput dlakavosti, prekomjernje težine itd nemam) Savjetovala sam se na više mjesta i mišljenja su opriječna: Jedan ginekolog smatra kako je rješenje uzimati pilule i tako riješiti policistične jajnike, no ne vidim kako ću tako moći zatrudniti kada to odlućim a drugi kako bi trebala prestati sa pilulama i pustiti da jajnici sami prorade (budući da nisam klasičan primjer osobe sa policističnim jajnicima) imam 26 godina i volila bih riješiti taj problem..jasno mi je da se pililama vrtim u krug no kad ih ne uzimam jajnici su mi sve puniji cista i ne vidim kako će se to samo od sebe riješiti Molim Vas za savjet Zahvaljujem i lijepi pozdrav |
![]() |
| Alati teme | |
| Način prikaza | |
|
|