Najnovije
Staro 14.06.2012, 07:46
Vero Vero je odsutan
Junior Member

Datum pristupanja: 14.06.2012
Question molim za pomoć

Poštovani!
Zovem se Veronika i molim vas ako mi možete objasniti RTG nalaz kralježnice!
Sitne sam građe i imam dvoje dijece. Mlađe je 8 mj i ima 9kg. Od poroda do poroda smanjila sam se 4 cm ( u periodu od 6,5 godina) tj. prvi porod visina 147cm, drugi porod visina 143cm.
Osiječam sve jači pritisak u torakalnom a pogotovo lumbosakralnom dijelu kralježnice, trnce i grčeve u nogama, te manjak snage u rukama pa me zanima dali mi možete objasniti kakav je točno nalaz.

Na standardnoj snimci torakalne kralježnice vidi se izravnanje fiziološke kifoze. Visina trupova prikazanih kralježaka su uredne kao i pripadajući i.v. prostori. Stražnja interkorporalna linija se prati u kontinuitetu.
Na standardnoj snimci LS kralježnice održana je fiziološka lordoza te se vidi dekstrokonveksna skolioza. Visina trupova prikazanih kralježak su uredne, a diskretno je uži dorzalni dio i.v.prostora u segmentu L5-S1. Rascijep stražnjeg luka L5 kralježka. Vidi se diskretna dorzopozicija trupa L5 u odnosu na S1 3mm.
Na funkcionanim snimkama LS krakježnice vidi se ograničena inklinacija te uredna reklinacija. Opisana dorzopozicija L5 u odnosu na S1 je bez promjena u odnosu na položaj. Nema znakova instabiliteta.

Unaprijed hvala!
Odgovori s citatom
Odgovori

Alati teme
Način prikaza

Pravila pisanja poruke
Ne možeš otvoriti novu temu
Ne možeš ostaviti odgovor
Ne možeš stavljati dodatke
Ne možeš uređivati svoje postove

BB code je uključeno
Smajlići su uključeno
[IMG] kod je uključeno
HTML kod je Isključeno

Idi na forum

Sva vremena su GMT +1. Vrijeme je 04:40.