|
|
|||
|
|||
|
Poštovani!
Zovem se Veronika i molim vas ako mi možete objasniti RTG nalaz kralježnice! Sitne sam građe i imam dvoje dijece. Mlađe je 8 mj i ima 9kg. Od poroda do poroda smanjila sam se 4 cm ( u periodu od 6,5 godina) tj. prvi porod visina 147cm, drugi porod visina 143cm. Osiječam sve jači pritisak u torakalnom a pogotovo lumbosakralnom dijelu kralježnice, trnce i grčeve u nogama, te manjak snage u rukama pa me zanima dali mi možete objasniti kakav je točno nalaz. Na standardnoj snimci torakalne kralježnice vidi se izravnanje fiziološke kifoze. Visina trupova prikazanih kralježaka su uredne kao i pripadajući i.v. prostori. Stražnja interkorporalna linija se prati u kontinuitetu. Na standardnoj snimci LS kralježnice održana je fiziološka lordoza te se vidi dekstrokonveksna skolioza. Visina trupova prikazanih kralježak su uredne, a diskretno je uži dorzalni dio i.v.prostora u segmentu L5-S1. Rascijep stražnjeg luka L5 kralježka. Vidi se diskretna dorzopozicija trupa L5 u odnosu na S1 3mm. Na funkcionanim snimkama LS krakježnice vidi se ograničena inklinacija te uredna reklinacija. Opisana dorzopozicija L5 u odnosu na S1 je bez promjena u odnosu na položaj. Nema znakova instabiliteta. Unaprijed hvala! |
![]() |
| Alati teme | |
| Način prikaza | |
|
|