www.centar-zdravlja.net - portal za zdravlje i ljepotu
ZDRAVLJE KOŽE
Sigurno izlaganje suncu uz L´erbolario

Sigurno izlaganje suncu uz L´erbolario

Ocjena:
Objavljeno: 20.06.2011.
Datum zadnje izmjene: 13.07.2011.

Sponzorirani članak

S prvim proljetnim zrakama sunca priroda se počinje buditi, ali i čovjek kao njen nedjeljivi dio. Sunce je izvor života i bitan faktor zdravlja. Izlaganje suncu može imati i povoljan, i štetan učinak, ovisno o dužini i učestalosti izlaganja, o intenzitetu sunčeva svjetla i o individualnoj osjetljivosti pojedinca.

Umjereno izlaganje suncu ima povoljan učinak na ljudski organizam, jer potiče složeni mehanizam tvorbe vitamina D koji regulira metabolizam kalcija i fosfata, i zato je važan za sprečavanje rahitisa i osteoporoze. Osim toga, sunčanje potiče bolji protok krvi, povećava stvaranje hemoglobina i melanina, te potiče ploriferaciju epidermalnih stanica uzrokujući debljanje rožnatog sloja i jačanje otpornosti kože prema štetnim utjecajima okoline. Uz navedeno, poboljšava se osjećaj fizičke i mentalne sposobnosti osobe. Utjecaj sunca na raspoloženje je ogroman. Teško da su pojedinci depresivni dok ih obasjavaju sunčane zrake.

Štetno se djelovanje sunca javlja pri čestom i nekontroliranom izlaganju nezaštićene kože. Akutna su oštećenja vidljiva po crvenilu kože, javljanju plikova, pojavi fotoalergijskih i fototoksičnih reakcija, i smanjenju imuniteta.

Da bi se izbjegla štetna djelovanja sunca kod posebno zahtjevne kože (dječje, kože s bradavicama, ožiljcima i oštećenjima, te one sklone stvaranju mrlja) najbolje je izbjegavati sunčanje u razdoblju između 11 i 16 sati, te upotrebljavati primjerene jače faktore.

Za štetno djelovanje sunčevog zračenja na ljudsku kožu odgovorna su ultraljubičasta zračenja tipa A i B. UV-A zračenje prodire kroz kožu i oštećujući stanice ubrzava starenje kože, te potiče većinu fotodinamičnih reakcija. Izaziva oštećenja DNA stanica i vezivnog tkiva, te pojačava kancerogeno djelovanje UV-B zračenja. UV-B zračenje potiče tvorbu melanina i izaziva direktnu pigmentaciju. Nakon dužeg izlaganja suncu dolazi do oštećenja stanica, ali i krvnih žila. Na koži se pojavljuju mjehuri, javlja se jaka bol, a koža se nakon nekoliko dana ljušti. Nastaju i kronična oštećenja koja se tijekom života akumuliraju.

L´erbolario je proizveo niz proizvoda na prirodnoj osnovi uz primjereno doziranje UVA i UVB filtera, i na taj način spriječio štetno zračenje. U nastanku proizvoda iznimno se pazilo da se zadovolje preporuke Europske komisije za reguliranje pokazatelja zaštite od sunca. Takve preporuke, između ostalog, propisuju razmatranje proizvoda za zaštitu od sunca, ali samo i isključivo onih preparata koji su u stanju pružiti zaštitu od UVA i UVB zračenja veću od 6.

Iz široke palete L´erbolario proizvoda, svaki će tip kože biti zadovoljen pojedinim proizvodom. Uz maksimalnu zaštitu dobiti ćete željeni rezultat i uživati u preplanulosti Vaše kože.

Niski faktor

SPF 6 ulje za sunčanje sa ekstraktom nevena, jojobe i orahovim ljuskama

L´erbolario koža sunčanje

Srednji faktor

SPF 25+ krema za zaštitu lica s aloe verom i oraščićem makadamija

L´erbolario koža sunčanje

SPF 15 krema za ubrzano tamnjenje kože s uljem jojobe

L´erbolario koža sunčanje

Visoki faktor

SPF 50+ krema za sunčanje s uljem zlatne palme

L´erbolario koža sunčanje

 

Visoki faktori za djecu

SPF 30 i SPF 50+ krema za djecu s uljem breskvine koštice i ekstraktom nevena

L´erbolario koža sunčanje

L´erbolario koža sunčanje

Proizvodi bez faktora

Mast za brzo tamnjenje s mrkvom, orahovom ljuskom i alojom

 

L´erbolario koža sunčanje

 

Svjetlucava krema poslije sunčanja s uljem zlatne palme i aloe verom

L´erbolario koža sunčanje

Krema nakon sunčanja s ječmom i karite maslacem u ulju argana

 

L´erbolario koža sunčanje

www.erbolario.com

centar-zdravlja.net centar-zdravlja.net facebook centar-zdravlja.net twitter centar-zdravlja.net rss
VEZANI ČLANCI
  • Kako učvrstiti kožu na području vrata?

  • Koža na području vrata se ne može oduprijeti gravitaciji, kao niti bilo koji drugi dio vašeg tijela. No, to možete spriječiti tako da izbjegnete učestalo naglo mršavljenje i debljanje (to...
  • Najbolja prirodna rješenja za akne

  • Soda bikarbona Soda bikarbona će ublažiti kroničnu upalu, a također će ukloniti mrtve stanice kože. Može pomoći u smanjenju vidljivosti ožiljaka. Pomiješajte nekoliko žličica...
  • Njega prema tipu kože

  • Ispravna njega kože je temelj za zdrav i vitalan način života. Vanjski izgled je ogledalo unutarnjeg stanja svakog pojedinca i zato je izrazito važno s posebnom pažnjom pristupati svojoj koži koja je...
IZDVAJAMO
  • Što utječe na vašu odluku o kupnji proizvoda za njegu kose?