www.centar-zdravlja.net - portal za zdravlje i ljepotu
MAJKA I DIJETE
Kako vaša beba raste - 37. tjedan

Kako vaša beba raste - 37. tjedan

Ocjena:
Objavljeno: 31.03.2010.
Datum zadnje izmjene: 22.08.2011.

www.centar-zdravlja.net, slike preuzete s www.babycenter.com

Znakovi porođaja

Ne postoji način da predvidite početak porođaja. Vaše tijelo zaista počinje "pripremanje" za porođaj i do mjesec dana prije poroda. Možete biti blaženo nesvjesni što se događa ili početi primjećivati nove simptome kako se datum poroda približava.

Evo nekoliko stvari koje se mogu dogoditi u nekoliko tjedana ili dana prije početka porođaja

Beba pada prema dolje

Ako je ovo vaša prva trudnoća, možda ćete osjetiti nekoliko tjedana prije porođaja kako se beba spušta niže u zdjelicu. Možda ćete otkriti težinu u zdjelici i primijetiti manji pritisak odmah ispod rebara.

Bilježite intenzitet Braxton Hicksovih kontrakcija
Češće i intenzivne Braxton Hicksove kontrakcije mogu biti signal prijevremenog porođaja.

Sluzavi čep
Sluzavi čep je mala količina sluzi koja blokira zadebljan cervikalni kanal koji vodi do vaše maternice. Čep se može primijetiti kao povećan vaginalni iscjedak tijekom nekoliko dana. Sluz može biti pomiješan s malo krvi (koja može biti smeđe, ružičaste ili crvene boje).

Prsnuće vodenjaka
Većina žena osjeti redovne kontrakcije negdje prije puknuća vodenjaka, ali u nekim slučajevima, vodenjak puca prvi. Kada se to dogodi, porođaj obično slijedi uskoro. Bilo da amnionska tekućina izlazi odjednom ili pomalo curi, nazovite svog liječnika odmah.

Kako mogu znati razliku između lažnih i pravih trudova?

Ponekad je to vrlo teško razlikovati. Evo nekih stvari koje bi mogle pomoći.

Lažne kontrakcije su nepredvidive. One dolaze u nepravilnim razmacima i variraju u dužini i intenzitetu. Pravi trudovi dolaze u pravilnim i kraćim vremenskim intervalima, postaju sve intenzivniji, i traju dulje.

Kod lažnih trudova, bol od trudova je više vjerojatno centrirana u donjem dijelu trbuha. Kod pravih trudova, osjećat ćete bol u donjem dijelu leđa.

Lažni trudovi mogu se smiriti sami od sebe ili kada promijenite položaj. Prave kontrakcije će potrajati i napredovati bez obzira na to što radite.

centar-zdravlja.net centar-zdravlja.net facebook centar-zdravlja.net twitter centar-zdravlja.net rss
VEZANI ČLANCI
  • Prekrasni simptomi trudnoće

  • Kada počnemo pričati o simptomima trudnoće, velikoj većini žena na pamet prvo padnu svi negativni simptomi. Naravno, negativni simptomi također postoje. To mogu biti jutarnje mučnine, zatvor ili...
  • Kada muškarac želi dijete...

  • Postoji jedna poslovica koja, u prijevodu, glasi otprilike ovako: "Svaki muškarac trebao bi izgraditi kuću, posaditi drvo i imati dijete." Prva dva zadatka relativno je jednostavno ispuniti. Treći ...
  • Tko se treba čuvati od gripe?

  • Gripa može ugroziti život svim osobama, ali neke osobe se trebaju naročito paziti jer za njih gripa može značiti više od nekoliko dana nemoći i ležanja. Gripa može biti ozbiljna...
IZDVAJAMO
  • Što utječe na vašu odluku o kupnji proizvoda za njegu kose?