www.centar-zdravlja.net - portal za zdravlje i ljepotu
ANORGAZMIJA

Objavljeno: 28.12.2011. Datum zadnje izmjene: 19.06.2015.

Definicija

Anorgazmija je medicinski pojam za teško postizanje orgazma nakon seksualne stimulacije. Anorgazmija je zapravo vrlo česta pojava, utječe na najmanje 1 od 5 žena u svijetu.

Orgazam se razlikuje u intenzitetu, učestalosti i količini stimulacije koja je potrebna za postizanje orgazma. U stvari, manje od trećine žena može doživjeti orgazam seksom. Orgazmi se često mijenjaju zbog godina, medicinskih problema ili lijekova koje uzimate.

Ako ste zadovoljni sa seksualnim aktivnostima i orgazmima, nema potrebe za zabrinutost. Međutim, ako vam smeta nedostatak orgazma ili niste zadovoljni s njegovim intenzitetom, razgovarajte sa svojim liječnikom o anorgazmiji. Promjene u načinu života i seksualna terapija mogu pomoći.         

Napomena: Sumnjate li na pojedinu bolest i/ili stanje uvijek zatražite savjet liječnika ili ljekarnika. Nikad ne odgađajte posjet liječniku i ne zanemarujte savjet profesionalnog medicinskog osoblja zbog nečega što ste pročitali na portalu centar-zdravlja.net. Sadržaj portala nije zamjena za profesionalni medicinski savjet, dijagnozu ili terapiju i nije prilagođen osobnim potrebama pojedinog korisnika.

centar-zdravlja.net centar-zdravlja.net facebook centar-zdravlja.net twitter centar-zdravlja.net rss
VEZANI ČLANCI
  • Smanjenje ili gubitak seksualne želje

  • Seksualna želja je jedan od vitalnih nagona čovjeka (uz nagon za hranom i životni nagon). Međutim, seksualna želja može biti narušena (promijenjena) prema količini i vrsti. Prema količini...

  • Djeca i spolnost - kad i kako razgovarati

  • Pitanja dočekajte smireno i pokušajte se ne šokirati ili iznenaditi. To bi djeci moglo značiti da razgovor o spolnosti nije u redu ili da su time učinili nešto loše.

    Na...

  • Činjenice o zdravlju koje svaka žena treba znati

  • Pijete lijekove i ne obazirete se na moguće nuspojave, ne vježbate dovoljno, brinete se bez razloga... niste jedine. U gomili svakodnevnih obaveza i pravila koja biste trebale pratiti da biste bile zdrave,...

  • Što utječe na vašu odluku o kupnji proizvoda za njegu kose?
  • Unesite svoju email adresu ako želite primati novosti vezane uz portal centar-zdravlja.net