www.centar-zdravlja.net - portal za zdravlje i ljepotu
ANORGAZMIJA

Objavljeno: 28.12.2011. Datum zadnje izmjene: 28.12.2011.

Definicija

Anorgazmija je medicinski pojam za teško postizanje orgazma nakon seksualne stimulacije. Anorgazmija je zapravo vrlo česta pojava, utječe na najmanje 1 od 5 žena u svijetu.

Orgazam se razlikuje u intenzitetu, učestalosti i količini stimulacije koja je potrebna za postizanje orgazma. U stvari, manje od trećine žena može doživjeti orgazam seksom. Orgazmi se često mijenjaju zbog godina, medicinskih problema ili lijekova koje uzimate.

Ako ste zadovoljni sa seksualnim aktivnostima i orgazmima, nema potrebe za zabrinutost. Međutim, ako vam smeta nedostatak orgazma ili niste zadovoljni s njegovim intenzitetom, razgovarajte sa svojim liječnikom o anorgazmiji. Promjene u načinu života i seksualna terapija mogu pomoći.         

centar-zdravlja.net centar-zdravlja.net facebook centar-zdravlja.net twitter centar-zdravlja.net rss
VEZANI ČLANCI
 • Smanjenje ili gubitak seksualne želje

 • Seksualna želja je jedan od vitalnih nagona čovjeka (uz nagon za hranom i životni nagon). Međutim, seksualna želja može biti narušena (promijenjena) prema količini i vrsti. Prema količini...

 • Djeca i spolnost - kad i kako razgovarati

 • Pitanja dočekajte smireno i pokušajte se ne šokirati ili iznenaditi. To bi djeci moglo značiti da razgovor o spolnosti nije u redu ili da su time učinili nešto loše.

  Na...

 • Otvoreno o tabu temi

 • Broj žena koje pate od vaginalnih tegoba mnogo je veći od broja onih koje se obrate ginekologu za pomoć.

  Iako je intimno zdravlje vrlo važno za opće psihofizičko stanje žene, određeni...

 • Unesite svoju email adresu ako želite primati novosti vezane uz portal centar-zdravlja.net