www.centar-zdravlja.net - portal za zdravlje i ljepotu
BAKEROVA CISTA

Objavljeno: 02.09.2010. Datum zadnje izmjene: 19.06.2015.

Definicija

Bakerova cista je tekućinom ispunjena cista koja uzrokuje naoticanje iza koljena. Bol se može pogoršati ako ste u pokretu ili kada savinete nogu u koljenu.

Bakerova cista obično je rezultat problema s koljenom, kao što je artritis ili lom hrskavice. Oba stanja mogu uzrokovati da koljeno proizvode previše tekućine, što može dovesti do Bakerove ciste.

Iako Bakerova cista može uzrokovati otekline i neugodnosti, liječenje osnovnog problema obično pruža olakšanje.

Napomena: Sumnjate li na pojedinu bolest i/ili stanje uvijek zatražite savjet liječnika ili ljekarnika. Nikad ne odgađajte posjet liječniku i ne zanemarujte savjet profesionalnog medicinskog osoblja zbog nečega što ste pročitali na portalu centar-zdravlja.net. Sadržaj portala nije zamjena za profesionalni medicinski savjet, dijagnozu ili terapiju i nije prilagođen osobnim potrebama pojedinog korisnika.

centar-zdravlja.net centar-zdravlja.net facebook centar-zdravlja.net twitter centar-zdravlja.net rss
VEZANI ČLANCI
  • Stabilizacija koljena nakon ski-ozljede

  • Posljedica ozljede ligamenata koljena je nestabilnost koljena, koja ovisi o ozlijeđenom ligamentu i može biti prednja, stražnja ili postranična

    Vrijeme zimskih praznika i špica...

  • Dobre strane yoge

  • Gipkije tijelo jedna je od prvih i očiglednih dobrobiti yoge. Na prvom satu yoge vjerojatno nećete moći dotaknuti nožne prste ili napraviti pregib unazad. Ustrajete li primjetit ćete da vježbanje...

  • Što utječe na vašu odluku o kupnji proizvoda za njegu kose?
  • Unesite svoju email adresu ako želite primati novosti vezane uz portal centar-zdravlja.net