www.centar-zdravlja.net - portal za zdravlje i ljepotu
APSCES

Objavljeno: 28.12.2009. Datum zadnje izmjene: 19.06.2015.

Dijagnosticiranje apscesa

Posjetite svog liječnika ako mislite da možda imate apsces. Kako se dijagnosticira apsces ovisit će o tome gdje se nalazi.

Dijagnosticiranje apscesa kože

Ako imate kožni apsces, liječnik će pregledati zahvaćeno područje. Može vas isto tako pitati koliko dugo je apsces prisutan, je li postojala ozljeda na tom području i imate li bilo kakvih drugih simptoma.

Ako imate više od jednog kožnog apscesa, liječnik može zatražiti uzorak urina. Testirat će urin da vidi ako imate glukozu (šećer) u mokraći, što je znak dijabetesa. To je zato što su kožni apscesi češći među ljudima koji imaju dijabetes.

Unutarnji apscesi

Apscesi koji se razvijaju unutar tijela se teže dijagnosticiraju nego apscesi kože jer se ne mogu vidjeti. Vaš liječnik će vas pitati o simptomima i o bilo kojim drugim zdravstvenim stanjima koje možda imate.

Ako liječnik misli da imate unutarnji apsces, kako bi potvrdio dijagnozu možda vam je potreban ultrazvuk ili rendgen.

Napomena: Sumnjate li na pojedinu bolest i/ili stanje uvijek zatražite savjet liječnika ili ljekarnika. Nikad ne odgađajte posjet liječniku i ne zanemarujte savjet profesionalnog medicinskog osoblja zbog nečega što ste pročitali na portalu centar-zdravlja.net. Sadržaj portala nije zamjena za profesionalni medicinski savjet, dijagnozu ili terapiju i nije prilagođen osobnim potrebama pojedinog korisnika.

centar-zdravlja.net centar-zdravlja.net facebook centar-zdravlja.net twitter centar-zdravlja.net rss
VEZANI ČLANCI
  • Kamilica

  • Pod imenom kamilica kriju se dvije ljekovite vrste: rimska kamilica - Chamaemelum nobile (L.) All. (= Anthemis nobilis L.) i njemačka kamilica - Chamomilla recutita (L.) Rauschert (= Matricaria recutita...

  • Kininovac

  • Kad su prije više od 300 godina španjolski jezuiti otkrili kako prah kore kininovca liječi malariju, nije bio otkriven ni uzročnik te bolesti, niti se poznavao kemijski sastav kininovca....

  • Crni ribiz

  • Crni ribiz (Ribes nigrum L.) je dva metra visok listopadni grm. Listovi su tro- do peterokrpasti, pilasti, promjera do 10 cm, a na naličju su žljezdasto istočkani. Cvat je viseći grozd. Cvjetovi su...

  • Što utječe na vašu odluku o kupnji proizvoda za njegu kose?
  • Unesite svoju email adresu ako želite primati novosti vezane uz portal centar-zdravlja.net