www.centar-zdravlja.net - portal za zdravlje i ljepotu
BLEFARITIS

Objavljeno: 15.07.2009. Datum zadnje izmjene: 19.06.2015.

Definicija

Blefaritis je upala, crvenilo i ljuštenje ruba gornjeg, donjeg ili obaju kapaka, često povezana sa žlijezdama lojnicama trepavica i poremećajem kože seboroičnim dermatitisom.

Blefaritis može nastati zbog bakterijske upale ili kao posljedica alergije na kozmetičke preparate.

Ako imate blefaritis, vaše će vjeđe nateknuti, bit će crvene i svrbjeti vas. Rubovi kapka mogu biti prekriveni mekim, masnim ljuskicama koje se suše u krastice i sljepljuju trepavice. U nekim slučajevima, zarazi se i korijen trepavica pa nastaju ječmenci.

Napomena: Sumnjate li na pojedinu bolest i/ili stanje uvijek zatražite savjet liječnika ili ljekarnika. Nikad ne odgađajte posjet liječniku i ne zanemarujte savjet profesionalnog medicinskog osoblja zbog nečega što ste pročitali na portalu centar-zdravlja.net. Sadržaj portala nije zamjena za profesionalni medicinski savjet, dijagnozu ili terapiju i nije prilagođen osobnim potrebama pojedinog korisnika.

centar-zdravlja.net centar-zdravlja.net facebook centar-zdravlja.net twitter centar-zdravlja.net rss
VEZANI ČLANCI
  • Zrela i starija životna dob

  • Preporučena vrijednost ukupnoga kolesterola trebala bi biti manja od 5,0 mmol/l, a vrijednost LDL-kolesterola manja od 3,0 mmol/l. S HDL-kolesterolom je drukčije, za njega je bolje da je što...

  • Koža

  • Koža je primarno zaštitni organ kojim se tijelo štiti od mehaničkih, termičkih i kemijskih učinaka, a i od infekcija. Njom se sprečava prekomjeran gubitak vode iz tijela i regulira njegova...

  • Što utječe na vašu odluku o kupnji proizvoda za njegu kose?
  • Unesite svoju email adresu ako želite primati novosti vezane uz portal centar-zdravlja.net